
Grandhotel Zvon v Českých Budějovicích
Hotel Zvon České Budějovice
Dnešní Grandhotel Zvon, dříve pouze hotel Zvon, nebo také hotel „U Stříbrného Zvonu“ je součástí českobudějovického náměstí již od roku 1533, tedy téměř 500 let.
Po roce 1989 získal objekt v restituci potomek původního vlastníka, Jan Mikeš. V roce 1999 jej pak definitivně prodal současnému vlastníkovi, rakouské skupině Hochstaffl. Ze souboru budov, který v průběhu své historie často měnil podobu, se stal po sérii náročných rekonstrukcí v letech 2003 až 2009 luxusní hotel České Budějovice mezinárodní úrovně.
Renomovaný architekt Ivo Nahálka vtiskl všem 65 pokojům i suites individuální atmosféru, ubytovat se můžete v pokojích pěti různých kategorií.
Konference České Budějovice
Při přestavbě hotelu nezůstaly opomenuty ani konferenční sály, a tak zde v následujících letech mohla proběhnout vrcholná jednání visegrádské čtyřky, slavnostní oběd prezidenta republiky, bezpočet vrcholných jednání premiérů, ministrů a velvyslanců. Všechny konference České Budějovice, které přinášejí tomuto hotelu i městu lesk a dobré jméno.
V historickém sále Mozart a sousedící restauraci Gourmet Symphony s výhledem na kouzelné historické náměstí, které dává upomenout na dlouhou tradici místa, tak opět usedají přední osobnosti naší doby, jako Eva Urbanová, Karel Gott, profesor Antonín Holý a řada dalších.
Restaurace České Budějovice
Otec porevolučního restituenta Jana Mikeše byl proslulý českobudějovický řezník. Do Zvonu se chodilo do vyhlášeného bufetu, a také na párky a klobásy, které jinde svedli jen těžko. Jenže tomu všemu udělal přítrž rok 1948 a podnik Hotely a Restaurace České Budějovice. Když v roce 1999 pan Jan Mikeš volil, komu hotel prodá, rozhodl statkářský původ celkového vlastníka rakouské skupiny, Johanna Hochstaffla. Mikeš věřil, že Hochstaffl, který v zemědělství vyrostl, a který vlastní i nedalekou ekofarmu Mysletín u Ledenic, vrátí hotelu něco z řemeslné tradice rodu Mikešů.
Nemýlil se. Ačkoliv se již naplnění svého přání nedočkal, restaurace Grandhotelu Zvon je opět proslavena masovými specialitami vlastní výroby. K tomu přibyl celý koncept „Farmářské kuchyně“ – sezónní nabídky pokrmů připravovaných výhradně z lokálních šetrně získávaných malofarmářských surovin – koncept, který dostal restauraci Zvon na stránky mnoha prestižních novin a časopisů.
5,584 shlédnutí